Τέλος στο μαρτύριο

Τέλος στο μαρτύριο των 140 λαθρομεταναστών έδωσε τελικά η Ρώμη. Η Ιταλία δέχθηκε να φιλοξενήσει τους λαθρομετανάστες που διασώθηκαν την Πέμπτη από ναυάγιο από τουρκικό φορτηγό πλοίο ανοικτά της Μάλτας, μετά την άρνηση της κυβέρνησης της Μάλτας να τους δεχθεί, ανέφερε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η απόφαση ελήφθη για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους και δεν αποτελεί προηγούμενο το οποίο έχει αξία αναγνώρισης των λόγων που πρόβαλε η Μάλτα για να αρνηθεί να δεχθεί τους μετανάστες, διευκρινίζεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου.

Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και οι συναρμόδιοι υπουργοί έλαβαν την απόφασή τους μπροστά στη συνέχιση της άρνησης της κυβέρνησης της Μάλτας (να αναλάβει τους πρόσφυγες), παρά τις εκκλήσεις με αυτό το σκοπό του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Οι λαθρομετανάστες θα αποβιβασθούν πιθανότατα στο Πόρτο Εμπεντόκλε, κοντά στο Αγκριτζέντε, στη νότια ακτή της Σικελίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Μία έγκυος και ορισμένοι λαθρομετανάστες που παρουσιάζουν συμπτώματα ανεμοβλογιάς ή πυρετό θα αποβιβάζονταν αργότερα την Κυριακή το βράδυ στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, στα ανοικτά του οποίου ναυλοχεί το φορτηγό πλοίο από το βράδυ της Παρασκευής, διευκρίνισε το Ansa.
Πηγή: skai.gr