Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους πλημμυροπαθείς στη Βρετανία

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ακόμα δέκα ημέρες «δύσκολων» καιρικών συνθηκών πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι των περιοχών της Βρετανίας που είναι ήδη εδώ και εβδομάδες αντιμέτωποι με πλημμύρες λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο αναμένονται νέες βροχές στην Ουαλία, κάτι που σημαίνει ότι η στάθμη του νερού του ήδη υπερχειλισμένου ποταμού Σέβερν μάλλον θα ανεβεί ακόμα περισσότερο.

Περιοχές στις κομητείες Σρόπσιρ και Γούρστεσιρ στις όχθες του ποταμού, όπως στο Άιρονμπριτζ και στο Μπιούντλεϊ χρειάστηκε να εκκενωθούν, καθώς τα πρόσθετα αντιπλημμυρικά φράγματα δε στάθηκαν ικανά να περιορίσουν τα νερά.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εκτιμά ότι έως και 500 τόνοι νερού το δευτερόλεπτο ξεφεύγουν από τα φράγματα στο Άιρονμπριτζ.

Περιοχές στο γειτονικό Σριούσμπερι βρίσκονται κάτω από μεγάλες ποσότητες υδάτων εδώ και τρεις ημέρες. Πλημμύρες και προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών έγιναν και σε περιοχές της κομητείας Γιόρκσιρ στη βορειοανατολική Αγγλία.

Σε ισχύ παραμένει μία σοβαρή προειδοποίηση για πλημμύρα, κοντά στο Άιρονμπριτζ, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για απώλεια ζωής.

Προειδοποιήσεις για προβλήματα στις μετακινήσεις έχουν εκδοθεί για τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία λόγω πυκνών χιονοπτώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί το κύμα του χιόνια έφτασε και στα νότια, με αποτέλεσμα να χιονίσει παροδικά ακόμα και στο κέντρο του Λονδίνου.

Πηγή: skai.gr