Συναγερμός στο Τέξας: Αναφορές για νεκρό και αρκετούς τραυματίες από πυροβολισμούς σε Λύκειο (vid)

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή Άρλιγκτον του Τέξας με τις αρχές της πόλης να έχουν σπεύσει στην περιοχή μετά από αναφορές για περιστατικό με πυροβολισμούς σε τοποθεσία όπου στεγάζεται Λύκειο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 τραυματίες ενώ επιπροσθέτως αναφέρεται ότι ο δράστης φέρεται να είναι ένας 18χρονος ονόματι Τίμοθι Τζόρτζ Σίμπκινς ο ποίος και διέφυγε από το σχολείο.

Το δίκτυο CBCN κάνει λόγο για έναν νεκρό τουλάχιστον. (Δάσκαλο) και επισημαίνει πως ο δράστης δεν έχει συλληφθεί.

Την ίδια ώρα το Dallas News κάνει λόγο για αρκετούς τραυματίες.

«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» και η αστυνομία «αναζητά τον ύποπτο», δήλωσε από την πλευρά του στο NBC ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Ρος.

Πρόκειται για το Λύκειο Tίμπερβιου το οποίο όπως δηλώνει η ανεξάρτητη σχολική αρχή, έχει αποκλειστεί.

Στα πλάνα που μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ισχυρή αστυνομική παρουσία περιμετρικά του κτιρίου, στο οποίο φοιτούν σχεδόν 2000 μαθητές, σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται μεταξύ του Ντάλας και του Φορτ Ουόρθ, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου NBC επιβεβαίωσε πως από τους πυροβολισμούς υπάρχουν θύματα.

«Φαίνεται πως καθηγητές έχουν τραυματιστεί, είδαμε τουλάχιστον έναν μαθητή να απομακρύνεται με φορείο», είπε ο Οντάριο Χιούιτ, ο πατέρας ενός μαθητή, που έκανε δηλώσεις στο τοπικό παράρτημα του CBS.

Οι μαθητές κλείστηκαν στο εσωτερικό του σχολείου. «Η κόρη μου βρίσκεται σε μια αίθουσα» και «ο γιος μου έχει φοβηθεί», είπε ο Χιούιτ.

Οι σχολικές αρχές ανέφεραν στο Twitter ότι όρισαν έναν χώρο συγκέντρωσης για τις οικογένειες των μαθητών, οι οποίοι θα «απομακρυνθούν με λεωφορείο μόλις ασφαλιστεί το λύκειο».

Η αστυνομία του Άρλινγκτον ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί «μεθοδική έρευνα».

Σημειώνεται πως στο σημείο έχει σπεύσει και η αντίστοιχη αντιτρομοκρατική υπηρεσία (ATF).

Πηγή: skai.gr