Στροφή(;) στη διπλωματία από Τζορτζ Μπους

Τη βούληση της Ουάσινγκτον να επιλύσει, μέσω της διπλωματικής οδού, το ζήτημα του εμπλουτισμού του ουρανίου που επιδιώκει το Ιράν, εξέφρασε την Πέμπτη ο Τζορτζ Μπους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξέφρασε τη βούληση του να επιλύσει την ιρανική πυρηνική κρίση με διπλωματικά μέσα, μπροστά στις ανησυχίες για μια στρατιωτική σύγκρουση.

"Δηλώνω μονίμως πως ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε το ιρανικό καθεστώς να εγκαταλείψει την φιλοδοξία του να αναπτύξει πρόγραμμα πυρηνικών όπλων και να πετύχουμε να το πείσουμε με ειρηνικό τρόπο", πρόσθεσε.

"Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος κάθε διπλωματίας", δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις την Κυριακή του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, που εκτίμησε ότι ο κόσμος πρέπει να "προετοιμαστεί για τα χειρότερα", δηλαδή για τη δυνατότητα ενός πολέμου με το Ιράν.

"Εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας και τους φίλους μας για να στείλουμε ένα συγκροτημένο μήνυμα στους Ιρανούς και να τους πούμε ότι υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος από την οικονομική απομόνωση και τις οικονομικές κυρώσεις", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι τυχόν επίθεση στο Ιράν, μια πετρελαιοπαραγωγό χώρα, θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην τιμή του "μαύρου χρυσού" που ήδη έχει εκτοξευθεί στις διεθνείς αγορές.
Πηγή: skai.gr