Στην αντεπίθεση η Ρωσία

Η Ρωσία απείλησε πως θα αυξήσει την στρατιωτική της δύναμη στην Αμπχαζία, αυτόνομη περιοχή της Γεωργίας, αν το Τμπιλίσι συνεχίσει να ενισχύει την στρατιωτική του παρουσία στα σύνορα του με την περιοχή αυτή.

\"Μια νέα ενίσχυση των γεωργιανών δυνάμεων στη ζώνη των συγκρούσεων δεν μπορεί παρά να οδηγήσει τη ρωσική πλευρά στην αύξηση των ειρηνευτικών της δυνάμεων μέχρι το όριο που έχει καθοριστεί\", δηλαδή 3.000 άντρες, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η παρουσία ρώσων στρατιωτών στην Αμπχαζία αποφασίστηκε από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών τον Απρίλιο του 1994 μετά τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Αμπχάζιους και Γεωργιανούς στις αρχές της δεκαετίας του \'90.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως η Γεωργία ετοιμάζει \"στρατιωτική επιχείρηση\" εναντίον της Αμπχαζίας και ανακοίνωσε τον Απρίλιο την πρόθεσή της να αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στο έδαφος της Αμπχαζίας και στη Νότια Οσετία.

Από την πλευρά της η Γεωργία κατηγορεί τη Ρωσία ότι επιθυμεί πόλεμο και έχει ζητήσει την υποστήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ απέναντι στη Μόσχα.
Πηγή: skai.gr