Κλείσιμο

Αυτοψία στα χαλάσματα του σεισμού στην Τουρκία από τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ

Ο Μίτσελ επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο εκστρατείας το οποίο περιθάλπει περίπου 1.400 τραυματίες και έχει στηθεί κοντά στο επίκεντρο του σεισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες των βρετανικών υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Υγείας

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ταξίδι στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας πραγματοποίησε ο αρμόδιος για τη διεθνή ανάπτυξη υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Άντριου Μίτσελ.

Όπως ανέφερε σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα χαλάσματα, είδε από κοντά τη μεγάλη καταστροφή που έχει προκληθεί από τον σεισμό.

Σημείωσε δε τη βρετανική υποστήριξη προς την Τουρκία. Το Λονδίνο απέστειλε ομάδα 77 διασωστών για τις έρευνες στα ερείπια, ενώ συνέδραμε την ανθρωπιστική επιχείρηση με ένα ποσό που έφτασε συνολικά τα 30 εκατομμύρια λίρες, με τα 5 εκατομμύρια εξ αυτών να αποτελούν διπλασιασμό του ποσού που συγκέντρωσε από πολίτες η Επιτροπή Εκτάκτων Καταστροφών.

Ο κ. Μίτσελ επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο εκστρατείας που έχει στηθεί κοντά στο επίκεντρο του σεισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες των βρετανικών υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας καιΥγείας. Το νοσοκομείο αυτό περιθάλπει περίπου 1.400 τραυματίες.

Πηγή: skai.gr