Σεγκολέν Ρουαγιάλ ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι

Δύο φορές περισσότεροι Ευρωπαίοι προτιμούν την σοσιαλίστρια υποψήφια για την προεδρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ από τον δεξιό αντίπαλό της Νικολά Σαρκοζί στο αξίωμα του πρώτου πολίτη της Γαλλίας, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και δημοσιεύεται τη Δευτέρα.

Το 16% των ερωτηθέντων σ’ αυτές τις χώρες απαντά πως η Ρουαγιάλ θα ήταν καλύτερη πρόεδρος για τη Γαλλία, έναντι του 7% που διατηρεί αυτή τη γνώμη για τον Σαρκοζί, προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Harris Interactive μέσω του διαδικτύου για λογαριασμό της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Η ίδια έρευνα στη Γαλλία είχε αντίθετα αποτελέσματα: το 23% προτιμά τον Σαρκοζί, ενώ το 22% τη Ρουαγιάλ.

Στην έρευνα της Harris Interactive συμμετείχαν 5.526 ενήλικοι στη Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, στο διάστημα 28 Μαρτίου - 12 Απριλίου.

Πάντως στο φύλλο της Δευτέρας, η βρετανική εφημερίδα Τάιμς, χαρακτηρίζει το Νικολά Σαρκοζί "την καλύτερη ελπίδα" για τη Γαλλία.

Ωστόσο, οι Τάιμς αναγνωρίζουν στη Ρουαγιάλ πως έχει "σαγήνη, φρεσκάδα, και το θάρρος να γίνει η πρώτη σοβαρή γυναίκα υποψήφια" πρόεδρος.
Πηγή: skai.gr