Σάρωσε ο Ομπάμα

Ο γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Η αντίπαλος του Χίλαρι Κλίντον εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου στις επόμενες εκλογές στο Τέξας και το Οχάιο.

Η νίκη του Ομπάμα στο Ουισκόνσιν σημαίνει ότι ο γερουσιαστής του Ιλινόι έχει κερδίσει όλες τις εκλογές σε εννέα πολιτείες μετά την "σούπερ Τρίτη" στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι νίκες αυτές του δίνουν το προβάδισμα σε εκλέκτορες για το συνέδριο του κόμματος το καλοκαίρι, ενώ η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον χρειάζεται άνετες νίκες στις εκλογές στις μεγάλες πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο, στις 4 Μαρτίου για να καλύψει τη διαφορά.

Νικητής των Ρεπουμπλικάνων στην ίδια πολιτεία, ο Τζον Μακέιν.

Ο Μακέιν είναι σχεδόν βέβαιος ότι θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές καθώς οι βασικοί του αντίπαλοι εγκατέλειψαν την προεκλογική εκστρατεία, συνεχίζει όμως να αντιμετωπίζει την πρόκληση από τον πρώην κυβερνήτη του Αρκανσό Μάικ Χάκαμπι, που βρίσκεται πίσω σε ποσοστά ψήφων, αλλά έχει πετύχει και καλά αποτελέσματα σε μερικές πολιτείες.
Πηγή: skai.gr