Ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια

Νέα γυμνάσια των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών πάνω από τον Βόρειο Πόλο.

\Από τις 14 έως τις 18 Αυγούστου θα πραγματοποιούνται τακτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή μονάδων της στρατηγικής αεροπορίας\, τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Περίπου 30 βομβαρδιστικά που χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις. Πρόκειται για βομβαρδιστικά τύπου Τουπόλεφ 95 (\Αρκούδες\, όπως τα ονομάζει το ΝΑΤΟ), Τουπόλεφ 22 (το πιο συνηθισμένο υπερηχητικό βομβαρδιστικό που χρησιμοποιεί η Ρωσία) και τα Ιλιούσιν 78 (τετρακινητήρια αεροσκάφη για εναέριο ανεφοδιασμό σε καύσιμα).

Σύμφωνα με τη ρωσική αεροπορία, οι κυβερνήτες των αεροσκαφών \πρέπει να εκπαιδευθούν στον προσανατολισμό στα γεωγραφικά μήκη του Βορείου Πόλου, και στον εναέριο ανεφοδιασμό\, αλλά και φυσικά, στην εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων.

Σύμφωνα με στέλεχος του στρατού, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, σε κάποιο σημείο των γυμνασίων τους τα ρωσικά αεροσκάφη είναι πιθανό να συναντηθούν με αμερικανικά, ή δυτικά αναχαιτιστικά αεροσκάφη. \Είναι μία συνήθης τακτική των στρατιωτικών πιλότων, να συναντούν τους ξένους συναδέλφους και να τους χαιρετούν\, πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στο πέρασμα την περασμένη εβδομάδα ρωσικών βομβαρδιστικών από τις αμερικανικές νήσους Γκουάμ.

\Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι εν γνώσει των γυμνασίων\, πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr