Πτήση Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε χρόνο ρεκόρ με τη «συνδρομή» της καταιγίδας Κιάρα

Πτήση Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε χρόνο ρεκόρ με τη «συνδρομή» της καταιγίδας Κιάρα

Με τη «βοήθεια» της καταιγίδας Κιάρα ένα Boeing 747-436 της British Airways που πετούσε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο κατέρριψε το ρεκόρ της γρηγορότερης υποηχητικής διατλαντικής πτήσης.

Η πτήση 112 της British Airways ήταν η πιο γρήγορη υποηχητική πτήση στην ιστορία, καθώς το Boeing 747-436 διένυσε την απόσταση σε 4 ώρες και 56 λεπτά, αντί για 6 ώρες και 55 λεπτά που είναι η κανονική διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το FlightRadar24, μία σελίδα που συλλέγει δεδομένα αεροπορικών μεταφορών το αεροπλάνο ανέπτυξε ταχύτητες που άγγιξαν τα 835 μίλια την ώρα (1.327 χιλιόμετρα ανά ώρα), καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το προηγούμενο ρεκόρ των 5 ωρών και 13 λεπτών της Norwegian.  

Ειδικός του χώρου και πρώην πιλότος της British Airways μίλησε στο BBC για «εκπληκτική ταχύτητα» ενώ εκτίμησε ότι το αεροσκάφος βρέθηκε στο κέντρο του αεροχείμαρρου που «αυτή την εποχή είναι αρκετά ισχυρό». 

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως οι αναταράξεις μπορεί να είναι ισχυρές αλλά υπάρχουν πιθανότητες ώστε το ταξίδι να είναι αρκετά ομαλό. Ο αεροχείμαρρος έφθασε τα 418 χιλιόμετρα ανά ώρα το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το BBC Weather.    

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC η British Airways έχει αναφέρει πως η ασφάλεια των επιβατών είναι υψηλότερη προτεραιότητα από τα ρεκόρ ταχύτητας και πως μόνο άριστα εκπαιδευμένοι πιλότοι καταφέρνουν να επιστρέψουν στο Λονδίνο γρηγορότερα από την καθορισμένη ώρα άφιξης.

Η ταχύτερη διατλαντική πτήση καταγράφηκε το 1996 από ένα Concorde της British Airways. Το αεροπλάνο ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο μέσα σε δύο ώρες και 52 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα 1.350 μιλίων ανά ώρα.    

Πηγή: BBC NEWS