Προβάδισμα ξανά για τον Ομπάμα

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το προεδρικό αξίωμα Μπαράκ Ομπάμα προηγείται με δύο εκατοστιαίες μονάδες του αντιπάλου του από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα,του Τζον Μακέιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Zogby για το πρακτορείο Ρόιτερ.

Ο Ομπάμα προηγείται του Μακέιν μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων με 47% έναντι 45% με το περιθώριο στατιστικού λάθους να κυμαίνεται στο συν-πλην 3,1%.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ της περασμένης Πέμπτης και Σαββάτου, ακολουθεί ένα πυρετώδη μήνα στην κούρσα για τις εκλογές της 4-ης Νοεμβρίου καθώς τα δύο κόμματα είχαν τα συνέδρια για την επίσημη ανακήρυξή τους και οι δύο υποψήφιοι επέλεξαν τους αντιπροέδρους τους.

Ο Ομπάμα ενώ τον περασμένο μήνα είχε την υποστήριξη του 74% μεταξύ των Δημοκρατικών τώρα έχει την υποστήριξη του 89%,ενώ ο Μακέιν τον περασμένο μήνα είχε την υποστήριξη του 81% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και τώρα έχει την υποστήριξη του 89%.

Περίπου το ένα τρίτο των πιθανών ψηφοφόρων ανέφερε ότι η επιλογή της Σάρα Πέιλιν είναι πιθανότερο τώρα να τους οδηγήσει να υποστηρίξουν τον Μακέιν ενώ το ένα τέταρτο από αυτούς ανέφερε ότι είναι λιγότερο πιθανό τώρα να συμβεί αυτό και ένα ποσοστό 43% ανέφερε ότι δεν θα έχει καμία επίδραση.

Η επιλογή ως αντιπροέδρου από τον Ομπάμα του γερουσιαστή Τζό Μπάιντεν, προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είχε μικρότερη επίπτωση.

Περίπου το 23% ανέφερε ότι είναι πιθανότερο να ψηφίσει τον Ομπάμα και τον Μπάιντεν ενώ το 16% ανέφερε ότι είναι λιγότερο πιθανόν.
Πηγή: skai.gr