Κλείσιμο

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Ερντογάν

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο τουρκικό Κοινοβούλιο κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επειδή \"ενεθάρρυνε την αστυνομία να χρησιμοποιήσει βία\" κατά των διαδηλωτών της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) κατηγορεί τον Ερντογάν, ηγέτη του Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) για \"απειλή της κοινωνικής ειρήνης\" με την απαγόρευση των διαδηλώσεων σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει δεχθεί επικρίσεις από τα ΜΜΕ επειδή απαγόρευσε στους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην πλατεία Τακσίμ, νευραλγικό κέντρο στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι στη διάρκεια της βίαιης επέμβασης της αστυνομίας, ενώ ο Ερντογάν σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του υπεραμύνθηκε της αστυνομικής επέμβασης και κατηγόρησε τα συνδικάτα ότι υποκίνησαν τις ταραχές.

Πάντως, η πρόταση δυσπιστίας πρακτικά \"δεν έχει καμία τύχη\" γιατί το ΑΚP διαθέτει τις 340 από τις 550 έδρες της Εθνοσυνέλευσης.
Πηγή: skai.gr