22η ημέρα πολέμου στην Ουκρανία - Συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο

22η ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή, η φρίκη του πολέμου συνεχίζεται στην Ουκρανία.

Στη σκιά του ειρηνευτικού σχεδίου 15 σημείων που αποκάλυψαν οι Financial Times, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο μήνυμά του δήλωσε ότι οι προτεραιότητες του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα είναι «απολύτως σαφείς» και πως είναι «το τέλος του πολέμου, οι εγγυήσεις ασφάλειας και κυριαρχίας και η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας».

Κατήγγειλε επίσης, ότι Τετάρτη δεν λειτούργησαν οι διάδρομοι εκκένωσης καθώς ο ρωσικός στρατός δεν σταμάτησε τους βομβαρδισμούς.

Συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια πυραύλου που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Η δεκαξαώροφη πολυκατοικία χτυπήθηκε στις 05:02 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές. Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια περίπου τριάντα κάτοικοι του κτιρίου. Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην πολυκατοικία κατασβέστηκε, πάντα σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Δείτε φωτογραφίες:

Αυξημένη ρωσική δραστηριότητα στη Μαύρη Θάλασσα

Αυξημένη δραστηριότητα καταγράφεται από τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Οδησσό, όπως διαπιστώνει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. 

Έχουν καταγραφεί βομβαρδισμοί πόλεων λίγο έξω από την Οδησσό, ανεφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Αλληλοκατηγορίες για το χτύπημα αμάχων στο θέατρο της Μαριούπολης

Στην πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης, χτυπήθηκε θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι, με τη Μόσχα και το Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για το πλήγμα.

Στο εσωτερικό του θεάτρου υπήρχαν 1.000 με 1.200 άνθρωποι, δήλωσε ο δήμαρχος Μαριούπολης, Σεργκέι Ορλόφ στο BBC. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα.

Δεν έγινε καμία ρωσική αεροπορική επιδροή χθες εναντίον χερσαίων στόχων στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Από την πλευρά του, ο  υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία για την επίθεση αναφέροντας πως οι Ρώσοι είναι αδύνατο να μη γνώριζαν πως επρόκειτο για καταφύγιο αμάχων.

Η Μόσχα αρνείται τους πυροβολισμούς αμάχων στο Τσερνίχιβ

Στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ, 13 άτομα σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά ενώ περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν ψωμί. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνείται ότι τα πυρά προήλθαν από ρωσικές δυνάμεις.

Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν δήλωσε ο Μπάιντεν - Οργή στο Κρεμλίνο

«Εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε για πρώτη φορά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν οπλισμό αξίας 1 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία.

Σε υψηλούς τόνους απάντηση του Κρεμλίνου που έκανε λόγο για «απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική».

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,