Πόλεμος με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Κολομβία

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε, έδωσε εντολή στο στρατό να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων, εκτιμώντας ότι το τελεσίγραφο που είχε δώσει η κυβέρνησή του για να καταθέσουν τα όπλα έχει λήξει.
«Διοικητές και εκπρόσωποι των δημόσιων δυνάμεων, με το δυναμικό που έχετε και με τις ενισχύσεις της αστυνομίας, πρέπει να αναλάβετε δράση: οι παραστρατιωτικοί είτε θα αποσυρθούν αμέσως είτε θα τους συντρίψουμε στρατιωτικά», δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην κοινότητα Ακακίας της επαρχίας Μέτα.
Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση είχε απευθύνει τελεσίγραφο στις τέσσερις παραστρατιωτικές οργανώσεις που δρουν στα ανατολικά της χώρας να καταθέσουν αμέσως τα όπλα, διαφορετικά θα διέκοπτε τις ειρηνευτικές συνομιλίες που είχε ξεκινήσει μαζί τους. Το τελεσίγραφο απευθύνεται κυρίως στην Επαρχιακή Αυτοάμυνα του Καζανάρε (ACC) και στο Μπλοκ των Κενταύρων (BC), τις δύο οργανώσεις που μάχονται για τον έλεγχο των περιοχών καλλιέργειας κόκας.
Πηγή: skai.gr