Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη- Δείτε βίντεο

Η κυβερνήτης της πόλης, Κάθι Χότσουλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ξαφνικές πλημμύρες και κυκλοφοριακό μπλακ- άουτ με διακοπή των δρομολογίων του μετρό σε μεγάλη ακτίνα της πόλης, έφεραν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την πόλη της Νέα Υόρκη και την ευρύτερη κομητεία στην οποία υπάγεται, νωρίτερα σήμερα.

Όπως αναφέρουν οι NYT, o κυβερνήτης της πόλης, Κάθι Χότσουλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

trrhr

Μάλιστα, προέτρεψε τους Νεοϋορκέζους να μείνουν στο σπίτι αν μπορούν και είπε ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι προετοιμάζουν τις ομάδες διάσωσης από τις πλημμύρες στις κομητείες Nassau και Westchester σε περίπτωση ξαφνικών πλημμυρών στα προάστια.

«Είναι κρίσιμο όλοι οι Νεοϋορκέζοι να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και να αποφύγουν τους πλημμυρισμένους δρόμους, που είναι μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη κατά τη διάρκεια ξαφνικών πλημμυρών», είπε η κ. Χότσουλ σε δήλωσή της.

rgfrege

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για ξαφνικές πλημμύρες για το Μανχάταν, το Μπρούκλιν και το Κουίνς που επρόκειτο να διαρκέσουν έως τις 12:30 μ.μ. (τοπική ώρα)

Πρόσθετες προειδοποιήσεις ίσχυαν για το Bronx, το Staten Island και το Jersey City, N.J.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι οι ξαφνικές πλημμύρες θα επηρεάσουν αυτοκινητόδρομους, δρόμους και υπόγειες διαβάσεις.

Πηγή: skai.gr