Πιθανότητα συνάντησης Σαρόν - Κορέι

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συνάντησης του ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Αχμέτ Κορέι, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους.
Στο μεταξύ παλαιστίνιος καμικάζι ανατινάχθηκε σήμερα, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στον εβραϊκό οικισμό Σαβέι Σομρόν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Σύμφωνα με ισραηλινή πηγή, η έκρηξη δεν προκάλεσε θύματα εκτός του καμικάζι.
Ο ισραηλινός στρατός παρακολουθούσε επί ώρες τον Παλαιστίνιο, ενώ η ισραηλινή αστυνομία κήρυξε σε κατάσταση συναγερμού την περιοχή βόρεια του Τελ Αβίβ, κοντά στη Δυτική Όχθη ενόψει επικείμενης επίθεσης αυτοκτονίας.
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, σήμερα, ότι ανακάλυψε και εξουδετέρωσε βόμβα αποτελούμενη από 30 κιλά εκρηκτικών κοντά στο σημείο διέλευσης Σούφα ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και στο ισραηλινό έδαφος. Ένα καλάσνικοφ βρέθηκε επίσης στο ίδιο σημείο, μετά την εξονυχιστική έρευνα της περιοχής χθες όλη μέρα.
Τα ξημερώματα της Κυριακής, άνδρες του στρατού εντόπισαν τρεις ύποπτους στην απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στον ίδιο τομέα. Αρματα μάχης άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση αυτή, τραυματίζοντας δύο μεταξύ αυτών. Παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας ανακοίνωσαν το θάνατο ενός τρίτου ατόμου, βασιζόμενες σε μαρτυρίες συντρόφων του, ωστόσο ο θάνατος αυτός δεν επιβεβαιώθηκε. Ο ισραηλινός εκπρόσωπος ανέφερε από την πλευρά του ότι ουδείς νεκρός βρέθηκε από το στρατό.
Την ευθύνη για την επιχείρηση ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες των μαρτύρων του Αλ-Ακσα, ένοπλης οργάνωσης που έχει σχέση με το κίνημα Φατάχ του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.
Εν τω μεταξύ, το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα Χαμάς απέκλεισε σήμερα μια νέα μονομερή διακοπή των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε όμως πως θα ήταν πρόθυμο να περιορίσει τις επιθέσεις στους ισραηλινούς στρατιώτες και τους εποίκους, αν και το Ισραήλ σταματήσει να πλήττει παλαιστινίους αμάχους.
«Το θέμα που θα ήταν δυνατό να τεθεί (στην Παλαιστινιακή Αρχή) είναι να συνεχιστεί η αντίσταση στην (ισραηλινή) κατοχή αποφεύγοντας τα θύματα μεταξύ των αμάχων», δήλωσε ο επικεφαλής των εκπροσώπων της Χαμάς Αμπντελαζίζ αλ Ραντίσι. «Αλλά αν ο εχθρός δεν δεχθεί, τότε η αντίσταση θα συνεχιστεί συνολικά», πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr