Μούμιες τουλάχιστον 1000 ετών ανακαλύφθηκαν στη Λίμα του Περού (βίντεο - φωτογραφίες)

Μπροστά σε μια απίστευτη ανακάλυψη βρέθηκαν εργάτες εταιρίας φυσικού αερίου 

Οκτώ καλοδιατηρημένες μούμιες τουλάχιστον 1000 ετών ανακαλύφθηκαν τυχαία, κατά τη διάρκεια εργασιών της υπηρεσίας  φυσικού αερίου, στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού. 

Ο τάφος με τις 8 μούμιες βρέθηκε από εργάτες που έσκαβαν σε δρόμο στην περιοχή Carabayllo και υπολογίζεται από χρονολογούνται την εποχή των Ίχμα, έναν πολιτισμό που άνθησε στην περιοχή γύρω στο 1100 μ.Χ, πριν από τους Ίνκας. 

περου μουμια

Εξι από τις μούμιες υπολογίζετια ότι ανήκουν σε μωρά και παιδιά , γιαυτό και οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για παιδικό νεκροταφείο.

Τα παιδιά πιθανότατα πέθαναν από αναιμία και ασιτία « λόγω κλιματικού γεγονότος που έπληξε την τοπική γεωργία», δήλωσε ο Jesus Bahamonde Schreiber, αρχαιολόγος της εταιρείας αερίου Calidda.

Μέσα στον τάφο βρέθηκαν δύο μούμιες ενηλίκων με τα υπάρχοντά τους - πίπες οπίου, παπούτσια και φύλλα από κινέζικη τράπουλα.  

περου μουμια

Οι αρχαιολόγοι λένε ότι περισσότερα από 1.900 ιστορικά ευρήματα έχουν βρεθεί στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή.

Πηγή: skai.gr