Πάρτι χρυσού...

Τα πρώτα σημάδια κρίσης είναι γεγονός και στο Όραντζ Κάουντι, μία από τις πλουσιούτερες περιοχές της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Έτσι, λοιπόν, οι πλούσιοι κάτοικοι αποφάσισαν να βγάλουν στο «σφυρί» τα παλιά χρυσαφικά τους, διοργανώνοντας ένα πάρτι χρυσού! Το βρίσκω καταπληκτικό, αντί να έχω στο συρτάρι μου κοσμήματα που δε θα φορέσω ποτέ, να να πουλήσω και να πάρω 'ζεστό' χρήμα, δήλωσε μία από τις πλούσεις κυρίες που έλαβαν μέρος στο πάρτι.

Η διαδικασία είναι η εξής: Στην αρχή τα χρυσαφικά ζυγίζονται και μετά καταλήγουν στα χυτήρια προκειμένου να μετατραπούν σε ράβδους χρυσού, ενώ οι κυρίες που πωλούν τα κοσμήματά τους λαμβάνουν το 60% της τρέχουσας τιμής και οι μεσάζοντες που τα πωλούν στο χυτήριο το 95% της τιμής που ισχύει στην αγορά. Έτσι, το χυτήριο πληρώνει λιγότερα, οι μεσάζοντες έχουν κέρδος, ενώ οι καλεσμένες απλά το... διασκεδάζουν.

Πάρτι χρυσού δε γίνονται μόνο σε βίλες της Καλιφόρνιας, αλλά και σε ξενοδοχεία για τις μεσαίες τάξεις, καθώς με την τιμή του χρυσού στα ύψη, τέτοιες συγκεντρώσεις είναι εξαιρετικά δημοφιλείς.
Πηγή: skai.gr