«Παρέλαση» ηγετών στην κηδεία του αυστριακού Προέδρου

Ο Κλέστιλ πέθανε από καρδιακή ανακοπή την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 71 ετών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και η ταφή με στρατιωτικές τιμές έγινε στο Κεντρικό Κοιμητήριο της Βιέννης.
Συνολικά 25 αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι κυβερνήσεων παρευρέθηκαν ενώ τα μέτρα ασφαλείας είχαν αναλάβει περίπου 1.000 αστυνομικοί. Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν έφερε 150 φρουρούς ασφαλείας και τρεις θωρακισμένες λιμουζίνες. Συνολικά περίπου 3.500 άνθρωποι παρακολούθησαν την επικήδεια τελετή. Η επίσημη υποδοχή των ηγετών των ξένων κρατών έγινε στην καγκελαρία. Οι περισσότεροι θα αναχωρήσουν σήμερα.
Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν εκτός από τον πρόεδρο Πούτιν και τον Αρνολντ Σβαρτσενένγκερ ως εκπρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, οι πρόεδροι της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, η πριγκίπισσα Αννα της Βρετανίας, οι πρόεδρο της Κροατίας, του Μόλδοβα, ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον, οι πρόεδροι της Πολωνίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας, ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, ο Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου, οι πρόεδροι της Σλοβακίας, της Σλοβενίας,της Τσεχίας ο νυν Βάτσλαβ Κλάους και ο τέως Βάτσλαβ Χάβελ, της Ουγγαρίας, ο πρίγκιπας διάδοχος της Ισπανίας Φελίπε και ο τούρκος υπουργός Επικρατείας Μπεσίρ Αταλάι.
Πηγή: skai.gr