Κλείσιμο

Σε εξέλιξη επίθεση των Ταλιμπάν στο Καράτσι – Ισχυρές εκρήξεις, πυροβολισμοί και θύματα (βίντεο - φωτογραφίες)

Η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ελεύθεροι σκοπευτές ειναι ακροβολισμένοι γύρω από το πολυόροφο κτίριο ενώ δεκάδες άνθρωποι - αστυνομικοί και πολίτες - είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό

Σε εξέλιψη βρίσκεται μεγάλη μάχη αστυνομίας και στρατού κατά των Ταλιμπάν στο Καράτσι, όταν ομάδα ενόπλων ισλαμιστών εισέβαλε νωρίτερα σε κτίριο της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης - ένα συγκρότημα που αποτελείται από πολλά κυβερνητικά κτίρια και κατοικίες που στεγάζουν εκατοντάδες αστυνομικούς και τις οικογένειές τους.

Ακούγονται συνεχώς εκρήξεις και πυροβολισμοί ενώ υπάρχουν αρκετά θύματα και εγκλωβισμένοι στο κτίριο. 

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επίθεσης και της επιχείρησης που συνεχίζεται έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, οι τρείς από τους οποίους φέρεται να συμπεριλαμβάνονται στους δράστες.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι άκουσαν μια ισχυρότατη έκρηξη μέσα από τις εγκαταστάσεις. 

«Μουτζαχεντίν επιτέθηκαν στα κεντρικά της αστυνομίας στο Καράτσι», είπε ένας εκπρόσωπος της Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), των Πακιστανών Ταλιμπάν, σε μήνυμα στο WhatsApp που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είναι δική μας επίθεση αυτοκτονίας. Θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα», ανέφεραν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa με μήνυμά τους.

Πλάνα που μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo News δείχνουν δεκάδες αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς να έχουν αποκλείουν το συγκρότημα, το οποίο στεγάζει πολλά γραφεία ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου της αστυνομίας της πόλης.

Πακισταν

Η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ελεύθεροι σκοπευτές ειναι ακροβολισμένοι γύρω από το πολυόροφο κτίριο ενώ δεκάδες άνθρωποι - αστυνομικοί και πολίτες - είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό. 

Πακισταν

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής Ιρφάν Μπαλόχ δήλωσε στο Reuters ότι ενδέχεται να υπήρχαν έως και 30 αστυνομικοί μέσα στο τμήμα τη στιγμή της επίθεσης.

Πακισταν

Πηγή: skai.gr