Κλείσιμο

Ουκρανία: Ζευγάρι 34χρονων που περίμεναν το πρώτο τους παιδί ανάμεσα στα θύματα από την επίθεση στο Κίεβο

Πρόκειται για τον Μπάνταν και την Βικτώρια, 34 ετών και οι δύο

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες, από την ρωσική επίθεση που συγκλονισε το Κίεβο με στόχο αμάχους σε πολυκατοικία. 

Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείο Εσωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter, σημείωσε ότι από την έκρηξη σκοτώθηκε ένα νεαρό ζευγάρι που περίμενε το πρώτο του παιδί.

Πρόκειται για τον Μπάνταν και την Βικτώρια, 34 ετών και οι δύο, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τη ρωσική επίθεση με τη γυναίκα να διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο επιβεβαιώσε ότι ένα νεαρό ζευγάρι σκοτώθηκε σε επίθεση με drone με τη γυναίκα να είναι έξι μηνών έγκυος. 

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης σε κτίριο κατοικιών στο κέντρο, σφαίρες έπληξαν ένα ρωσικό drone και τα πτώματα τριών νεκρών αμάχων ανασύρθηκαν. Ανάμεσά τους είναι ένα νεαρό ζευγάρι που περίμενε το πρώτο του παιδί. Η γυναίκα ήταν έξι μηνών έγκυος. Η Ρωσία είναι τρομοκρατική χώρα!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα από τη στιγμή της επίθεση είναι συγκλονιστικά και δείχνουν τις σκηνές χάους που επικράτησαν. 

Στιγμιότυπο από κλειστό κύκλωμα κάμερας που λέγεται ότι προέρχονται από το εσωτερικό του κτιρίου που χτυπήθηκε στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί, δημοσιεύονται από το ουκρανικό δίκτυο Censor.NET και κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα, η Ρωσία επιτέθηκε ξανά σε πολιτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία. Η πολυκατοικία στο Κίεβο είναι μεταξύ των στόχων των τρομοκρατών. Άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η απάντηση του κόσμου σε αυτά τα εγκλήματα πρέπει να είναι σαφής: περισσότερη υποστήριξη για την Ουκρανία και περισσότερες κυρώσεις κατά του επιτιθέμενου» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντένις Σμιχάλ.

Την ίδια στιγμή, έκκληση στο Ισραήλ να δώσει στην Ουκρανία αντιαεροπορικά συστήματα για να αντιμετωπιστούν τα ιρανικά drones καμικάζι της Ρωσίας απηύθυναν οι αρχές. 

«Τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτίθενται στην Ουκρανία πιθανότατα κατασκευάστηκαν για να επιτεθούν στο Ισραήλ. Το Ισραήλ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς είναι να πολεμάς τους τρομοκράτες. Ζητάμε από το Ισραήλ να μας δώσει συστήματα αεράμυνας και αμυντικά όπλα - είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν αντιμετωπίζουμε τρομοκράτες» ανέφερε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γκεραστσένκο. 

Πηγή: skai.gr