Γονείς μετά θάνατον οι νεκροί στρατιώτες της Ουκρανίας: Ο Ζελένσκι υπέγραψε νόμο για τη χρήση των κατεψυγμένων τους σπερματοζωαρίων

Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούν να διατηρούν δωρεάν τα αναπαραγωγικά τους κύτταρα, ώστε να ξέρουν ότι θα κάνουν παιδιά σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού

Το νομοσχέδιο που επιτρέπει στους Ουκρανούς στρατιώτες να διατηρούν δωρεάν τα αναπαραγωγικά κύτταρα υπέγραψε την Τρίτη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
 
Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούν να διατηρούν τα αναπαραγωγικά τους κύτταρα, ώστε να ξέρουν ότι θα κάνουν παιδιά σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού, σύμφωνα με νόμο που υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Πριν ένα μήνα το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε το νομοσχέδιο, που επιτρέπει και χρηματοδοτεί τη χρήση των κατεψυγμένων κυττάρων.  

Έτσι, θα επιτραπεί για πρώτη φορά στις/στους συντρόφους Ουκρανών στρατιωτών να χρησιμοποιούν τα αναπαραγωγικά κύτταρα των νεκρών συντρόφων τους -τόσο το σπέρμα όσο και τα ωάρια- για να κάνουν παιδιά.

Επιπλέον, το κράτος θα πληρώνει για την ψύξη των κατεψυγμένων κύτταρων για τρία χρόνια μετά τον θάνατο ενός άνδρα ή γυναίκας στρατιώτη, με ρήτρες που θα αναγνωρίζουν συγκεκριμένα τον αποθανόντα βιολογικό γονέα στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού. 
 

Πηγή: skai.gr