Ουκρανία: Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ - Πεσκόφ: Η κατάσταση κλιμακώνεται

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ - Πεσκόφ: Η κατάσταση κλιμακώνεται

Εκρήξεις που παραπέμπουν σε βομβαρδισμό από πυροβολικό ακούστηκαν και κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ και στο Ελένκοβα, χωριό της ίδιας περιοχής, στην ανατολική Ουκρανία. Πρόκειται για περιοχές που αμφότερες ελέγχονται από φιλορώσους αντάρτες. Την πληροφορία μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρία. Την ίδια ώρα ο επρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμιτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία «κλιμακώνεται».

Bίντεο και φωτογραφίες από ουκρανικό νηπιαγωγείο το οποίο φέρονται να βομβάρδισαν νωρίτερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές αρχές.  Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας από τους βομβαρδισμούς στο νηπιαγωγείο Guardian έχουν τραυματιστεί τρία άτομα. 

Νωρίτερα, οι αντάρτες είχαν καταγγείλει ότι το Κίεβο βομβάρδισε τις περιοχές τους με όλμους, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Το Κίεβο διέψευσε ότι επιτέθηκε στις θέσεις των αυτονομιστών και κατήγγειλε ότι οι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε νηπιαγωγείο. 

Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά βομβαρδισμών κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Reuters, προκαλώντας ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης.

Πηγή: skai.gr