Ουκρανία: Οι Ρώσοι άνοιξαν χερσαίο διάδρομο προς Κριμαία- Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν «μερικώς» έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Ο εχθρός πέτυχε μερικώς τη δημιουργία ενός χερσαίου διαδρόμου μεταξύ της προσωρινά κατεχόμενης Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και μέρους της περιοχής του Ντόνετσκ», σημείωσε σε ανάρτηση του. 

Η είδηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας ανακατέλαβαν πόλεις 35 χιλιόμετρα ανατολικά του Κιέβου.

Στο μεταξύ, βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει αμάχους που φέρεται να λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, να δέχονται ρωσικούς βομβαρδισμούς. 

Το ταχυδρομείο Nova Poshta στο Χάρκοβο έχει γίνει κόμβος για την «παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντές μαχητές... στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με τον Guardian, αυτό φαίνεται να σηματοδοτεί άλλη μια επίθεση της Ρωσίας σε βάρος αμάχων, μόλις δύο ημέρες αφότου οι ΗΠΑ κατηγόρησαν επίσημα τις ρωσικές δυνάμεις για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία και είπαν ότι θα επιδιώξουν τη λογοδοσία «χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο».

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολέκσιγ Αρέστοβιτς, δήλωσε ότι ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν μια πρώτη επίθεση ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Σλάβουτιτς, όπου ζουν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ.

Νωρίτερα σήμερα, τοπικές αρχές ανέφεραν πως το Σλάβουτιτς είναι «τελείως απομονωμένο», με τις ρωσικές δυνάμεις να βρίσκονται λίγο πέρα από τα όρια της πόλης.

Σε μια ανακοίνωση, η διοίκηση της περιοχής του Κιέβου είπε: «Το Σλάβουτιτς είναι πλήρως απομονωμένο. Ο εχθρός βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την πόλη».

Πηγή: skai.gr