Ολλανδία:Ενώπιον του δικαστή ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη

Ενώπιον του δικαστή θα εμφανιστεί την Παρασκευή ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε σε συρμό του τραμ στην Ουτρέχτη την περασμένη Δευτέρα όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ολλανδικών εισαγγελικών αρχών, ο 37χρονος Τούρκος Γκοκμάν Τανίς ενεργούσε μόνος του, ενώ κατηγορείται για πολλαπλές δολοφονίες ή ανθρωποκτονία με τρομοκρατική πρόθεση καθώς τα κίνητρά του δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Οι ολλανδικές αρχές υπογραμμίζουν ότι δεν έχει ακόμη αποκλειστεί το σενάριο της τρομοκρατίας καθώς ο 37χρονος έχει «ριζοσπαστική ιδεολογία».

Ο κατηγορούμενος θα υποβληθεί επίσης όπως έγινε γνωστό, σε ψυχολογική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο οι πράξεις του σχετίζονται με προσωπικά προβλήματα που έχει.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο Τανίς ήταν γνωστός στις αρχές εδώ και καιρό τόσο για μικρά όσο και για σοβαρά αδικήματα, κάτι που επιβεβαίωσε εξ αρχής και ο αρμόδιος εισαγγελέας. Αξιοσημείωτο είναι το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το 2013.
Πηγή: skai.gr