Ολλανδία: Ο ηγέτης της ακροδεξιάς ακύρωσε διαγωνισμό γελοιογραφίας με θέμα τον Μωάμεθ

Ο ακροδεξιός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει τα σχέδια του για τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού γελοιογραφίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος βιαιοπραγιών εναντίον αθώων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλος.

Με ανακοίνωσή του ο ηγέτης της ακροδεξιάς υπογράμμισε ότι προσωπικά ο ίδιος δεν θα σταματούσε ποτέ την εκστρατεία του ενάντια στο Ισλάμ, αλλά ο κίνδυνος για αθώους ανθρώπους και για επιθέσεις στην Ολλανδία, που απορρέουν από τη διοργάνωση του διαγωνισμού είναι πολύ μεγάλος.

«Η άποψή μου για την έλλειψη ανοχής που χαρακτηρίζει το Ισλάμ επιβεβαιώθηκε ξανά από αυτό», είπε.

H ολλανδική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη έναν 26χρονο που φέρεται ότι απείλησε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Βίλντερς με αφορμή το σχέδιο του τελευταίου να οργανώσει το διαγωνισμό.

Η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ απαγορεύεται στο Ισλάμ. Οι γελοιογραφίες του θεωρούνται άκρως προσβλητικές από τους περισσότερους μουσουλμάνους.

Ο Βίλντερς σκόπευε να διοργανώσει τον διαγωνισμό στα γραφεία του κόμματός του στο κτίριο του κοινοβουλίου. Υποστήριζε ότι είναι δικαίωμά του να το πράξει, καθώς του το επιτρέπει η νομοθεσία περί ελευθερίας του λόγου.
Πηγή: skai.gr