Ο πρόεδρος είναι ο Μεντβέντεφ

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία όσον αφορά την κατανομή της εξουσίας στη Ρωσία. Ο πρόεδρος έχει αναμφίβολα την τελευταία λέξη. Και ο πρόεδρος, σήμερα, είναι ο κ. Μεντβέντεφ", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Λε Μοντ.

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι δεν θα "αλλάξει το ρόλο-κλειδί του αρχηγού του κράτους" στο ρωσικό πολιτικό σύστημα και πρόσθεσε ότι "το γεγονός ότι εγώ ηγούμαι της κυβέρνησης είναι ένα αξιοπερίεργο της ιστορίας μας. Όμως η ουσία είναι αλλού: ηγούμαι ταυτοχρόνως ενός κόμματος που έχει ένα ρόλο σε πρώτο πλάνο στην πολιτική ζωή της χώρας και το οποίο έχει μια σταθερή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο".

Παράλληλα, σημείωσε ότι "η ομάδα που έχει αναλάβει σήμερα είναι πολύ ικανή, πολύ επαγγελματική, απαρτίζεται από ειδικούς, όπως και εκλεγμένους στους κόλπους του κοινοβουλίου, οι οποίοι μας στηρίζουν. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτήν την ενότητα για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό".

Σε ερώτηση που του έγινε για τις "μαύρες σελίδες της προεδρίας του", όπως ο πόλεμος στην Τσετσενία και η σύλληψη ομήρων στο Μπεσλάν, ο Πούτιν είπε ότι "δεν ήταν δυνατό να δράσει διαφορετικά" καθώς "όλες οι χώρες που κάνουν παραχωρήσεις στους τρομοκράτες δοκιμάζουν στο τέλος απώλειες πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υπάρχουν στις ειδικές επιχειρήσεις".

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι, την πρώτη δυτική πρωτεύουσα που επισκέφθηκε ως πρωθυπουργός, όπου εχάρη μεταχείρισης προέδρου, ενισχύοντας την εντύπωση ότι εξακολουθεί να διοικεί τη Ρωσία ακόμη και μετά τη διαδοχή του στο Κρεμλίνο από τον Μεντβέντεφ.
Πηγή: skai.gr