Ο Πούτιν φιμώνει εφημερίδα

Για ακόμη μια φορά, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέδειξε ότι η σχέση του με τα μίντια δεν είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς κάθε συζήτηση για τα προσωπικά του θεωρείται απαγορευμένη.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 8 χρόνια που βρίσκεται στο Κρεμλίνο, δεν έχει δημοσιευτεί καμία φωτογραφία με την οικογένεια του, ενώ η μία εφημερίδα που δεν τήρησε το νόμο της σιωπής, το πλήρωσε με την διακοπή της λειτουργίας της.

Η εφημερίδα Μοσκόβσκι Κορεσπόντεντ ήταν η μοναδική ρωσική εφημερίδα η οποία έγραψε για το ειδύλλιο του Πούτιν με τη νεαρή πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, Αλίνα Καμπάεβα.

Και παρά το γεγονός ότι είχε ξεκαθαρίσει στο δημοσίευμα της πως όσα γράφει δεν βασίζονται σε γεγονότα, η εντολή για το κλείσιμο της ήρθε μία ημέρα μετά το ταξίδι του προέδρου στη Σαρδηνία και η ποινή ήταν αμετάκλητη. Ο εκδότης της εφημερίδας στήριξε απόλυτα τους συντάκτες του ωστόσο αναγκάστηκε να ζήτησε συγγνώμη.

Πάντως, σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου οι φήμες για την υποτιθέμενη σχέση του με την Καμπάεβα κυκλοφορούσαν στην Μόσχα για μήνες αλλά κανείς δεν τολμούσε να τις γράψει.
Πηγή: skai.gr