Νότια Κορέα-κορωνοϊός: Ρεκόρ για 2η συνεχόμενη ημέρα με πάνω από 5.200 κρούσματα

Στη Νότια Κορέα ανακοινώθηκε σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, ενώ οι αρχές ανέστειλαν καταρχήν για δύο εβδομάδες την απαλλαγή από τα περιοριστικά μέτρα για όλους τους ταξιδιώτες, χωρίς να εξαιρούν τους πλήρως εμβολιασμένους, μετά τον εντοπισμό των πρώτων πέντε κρουσμάτων της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν 5.266 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας στη νοτιοκορεατική επικράτεια τον Ιανουάριο του 2020, ενώ υπέκυψαν άλλοι 47 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Ασίας έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 3.705 νεκρούς επί συνόλου 457.612 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας παραμένει στο 0,81%.

Για δεύτερη φορά ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε τους 5.000, την ώρα που οι αρχές ανησυχούν για τη συνεχιζόμενη αύξηση των ασθενών με πολύ βαριά συμπτώματα της νόσου στα νοσοκομεία: ο αριθμός τους έσπασε επίσης σήμερα ρεκόρ, φθάνοντας τους 733 (+10 σε 24 ώρες).

Οι αρχές πασχίζουν εδώ και λίγο καιρό να εξασφαλίσουν περισσότερες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Επιδιώκουν να έχουν διαθέσιμες επιπλέον 1.300 στα μέσα Δεκεμβρίου.

Από αύριο Παρασκευή, όλοι οι ταξιδιώτες θα υποχρεούνται να τίθενται σε 10ήμερη καραντίνα αφού αφιχθούν, ανακοίνωσαν οι αρχές μετά τον εντοπισμό των πρώτων πέντε κρουσμάτων της Όμικρον – πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένο ζευγάρι, που επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα από τη Νιγηρία, δύο μέλη της οικογένειάς του και έναν φίλο.

Η Νότια Κορέα έχει εμβολιάσει πλήρως το 92% των ενηλίκων κατοίκων της, σύμφωνα με τους αριθμούς της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA)· πλέον οι αρχές επικεντρώνονται στην ανοσοποίηση των παιδιών και στη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων. Ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν πως η υγειονομική κρίση ενδέχεται να κλιμακωθεί εκ νέου, εξαιτίας της δυνητικά πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ