Νίπτει τας χείρας της η Ρωσία για την παραίτηση του Συμβούλου του Τραμπ

Αποστάσεις από την παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, Μάικλ Φλιν, πήρε η Ρωσία, με τον εκπρόσωπο του προέδρου Πούτιν να κάνει λόγο για εσωτερική υπόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κ. Φλιν παραιτήθηκε αφότου αποκαλύφθηκε πως είχε επαφές με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον πριν καν αναλάβει καθήκοντα η κυβέρνηση Τραμπ. Δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο αναφέρουν πως οι δύο άνδρες συζήτησαν τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στη Μόσχα η κυβέρνηση Ομπάμα, κάτι που κανονικά απαγορεύεται καθώς ιδιώτες δεν δικαιούνται να ασκούν διπλωματία.

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω, πρόκειται για εσωτερική υπόθεση των Αμερικάνων, ζήτημα της κυβέρνησης Τραμπ κι όχι δικό μας», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο κ. Πεσκόφ απέφυγε να απαντήσει εάν η ρωσική κυβέρνηση είχε επαφές με την ομάδα Τραμπ για τις κυρώσεις πριν ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας ορκιστεί στην προεδρία.

Ο εκπρόσωπος προσέθεσε πως ακόμα είναι πρόωρο να μιλάμε για το μέλλον των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, καθότι η ομάδα Τραμπ δεν έχει καν σχηματιστεί πλήρως ακόμα.

Διευκρίνισε δε πως ακόμα δεν είναι γνωστό πότε και πού θα λάβει χώρα σχεδιαζόμενη συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Τραμπ, καθώς ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ρυθμίσεις.
Πηγή: skai.gr