Megxit: To παρασκήνιο μιας παραίτησης- Φταίει η Μέγκαν;

Megxit: To παρασκήνιο μιας παραίτησης- Φταίει η Μέγκαν;

Όπως όλα δείχνουν, το 2020 μπήκε με προβλήματα για την μοναρχία της Αγγλίας, αφού ο δούκας και η δούκισσα του Sussex, δύο ημέρες μετά από την επιστροφή τους στην δημόσια ζωή, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τα βασιλικά τους αξιώματα και την επιθυμία τους, από εδώ και πέρα, να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Λίγο μετά από την δημοσιοποίηση της είδησης και όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησαν οι πρώτες εικασίες για την αντίδραση του παλατιού και το BBC κάνει λόγο για τεράστιο πλήγμα στην σχέση του ζεύγους με το παλάτι.

Εκπρόσωπος του Τύπου του παλατιού φέρεται να ανέφερε πως η βασίλισσα «κατανοεί την επιθυμία του ζευγαριού να ακολουθήσει διαφορετική ζωή, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα που απαιτεί χρόνο για να επιλυθεί». Αυτό βέβαια, σύμφωνα με το ΒΒC, δεν αναιρεί την απογοήτευσή της. 

Γιατί οι δύο τους αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την royal ζωή;

Ποιο όμως είναι το παρασκήνιο της αποχώρησης και πώς οι δύο τους αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την royal ζωή; Η πρώην ηθοποιός του νομικού δράματος Suits, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Los Angeles. Όταν ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός, για τις ανάγκες της σειράς Suits, μετακόμισε στο Τορόντο και εκεί φαίνεται να είχε ό,τι επιθυμούσε: φίλους, καλή ζωή, την δουλειά που ονειρευόταν και την οικογένειά της - κοντά της. Έπειτα όμως, όταν γνώρισε τον πρίγκιπα, η ζωή της άλλαξε οριστικά. Με την επισημοποίηση της σχέσης τους, η Meghan εγκατέλειψε την υποκριτική και το blogging με τα οποία ασχολείτο και μετακόμισε στο παλάτι.   

Όπως αναφέρει το must, από την πρώτη κιόλας στιγμή που η σχέση της Meghan με τον Harry είδε το φως της δημοσιότητας ξεκίνησαν τα προβλήματα... και η ίδια άρχισε να νιώθει αδικημένη, αφού δεν μπορούσε να έχει την «ελευθερία» της και πάντα ό,τι έκανε κατακρινόταν. Από το μαύρο χρώμα στα νύχια της, μέχρι και το μήκος του φορέματός της. Να θυμίσουμε μάλιστα πως λέγεται ότι η βασιλική οικογένεια όταν την γνώρισε δεν την ενέκρινε για σύζυγο του Harry, αφού εκτός από το ότι δεν ήταν γαλαζοαίματη, ήταν και ξανά παντρεμένη.

Και σαν να μην ήταν αυτά από μόνα τους αρκετά, η ίδια ξεκίνησε να δέχεται έντονη επίθεση από τα media εξαιτίας της επιθυμίας της να κρατήσει την προσωπική και οικογενειακή της ζωή μακριά από τα φλας των φωτογράφων. Κανένας μας δεν μπορεί να ξεχάσει τα επικριτικά δημοσιεύματα του Τύπου, όταν θέλησε να γεννήσει μακριά από τους παπαράτσι.

Τα πράγματα ούτε και για τον Harry ήταν εύκολα. Οι κακές σχέσεις του με τον αδερφό του έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και οι κόντρες τους φαίνεται να αυξάνονταν.

Και εκεί που το ζευγάρι νόμιζε πως ξεπέρασε τα προβλήματα αυτά, φαίνεται να διαπίστωσε πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα μελλοντικά σχέδια της βασιλικής οικογένειας – πράγμα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και οδήγησε το ζευγάρι στην μεγάλη απόφαση. 

Φυσικά, ας σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής το ζευγάρι δεν έχει αναφερθεί στο παρασκήνιο της απόφασής του, ούτε και αποκάλυψε τι το οδήγησε σε αυτήν. Γνωρίζοντας, όμως, όσα έγιναν και διαβάζοντας στα βρετανικά μέσα παρασκηνιακές δραστηριότητες και δηλώσεις όλο αυτό το διάστημα, θεωρούμε πως αυτά που αναφέραμε πιο πάνω είναι τα επικρατέστερα στοιχεία που οδήγησαν τους δύο στην παραίτηση.

ΠΗΓΗ: MUST