Κλείσιμο

Μάστιγα εγκληματικότητας

Τρεις Γάλλοι, μέλη φιλανθρωπικής οργάνωσης, σκοτώθηκαν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στην Βραζιλία. Σύμφωνα με την αστυνομία τα τρία άτομα, δύο άντρες και μία γυναίκα, δέχτηκαν την επίθεση μέσα στα γραφεία τους, σε περιοχή κοντά στην παραλία Κόπα Καμπάνα, από ομάδα στην οποία κατά τα φαινόμενα συμμετείχε και πρώην υπάλληλος.

Τρεις ύποπτοι ανακρίνονται. Τα μέλη των οργανώσεων συμμετείχαν σε πρόγραμμα με στόχο την βοήθεια παιδιών στις φτωχότερες περιοχές του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η αστυνομία χαρακτήρισε τους δράστες στυγνούς δολοφόνους. Ένα από τα θύματα κατα τα φαινόμενα βασανίστηκε, ενώ τα άλλα δύο είχαν κακοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε τα κεφάλια τους ήταν σχεδόν αποκομμένα από τα σώματά τους.

Στους τρεις υπόπτους περιλαμβάνεται και ένας 25χρονος άντρας, πρώην εργαζόμενος στην οργάνωση Τέρρα Τίβα σύμφωνα με την αστυνομία. Είχε κατηγορηθεί από τους Γάλλους διευθυντές της οργάνωσης για κλοπή χρημάτων. Οι αστυνομικοί τώρα υποστηρίζουν ότι πλήρωσε δύο άτομα για να διαπράξουν τις δολοφονίες

Το κίνητρο ήταν να εξαλείψει κάθε ίχνος από την κλοπή των χρημάτων της οργάνωσης.

Ήτ\"\"αν το τελευταίο από μία σειρά φρικτών εγκλημάτων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει χώρα θανατηφόρες ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να αυτοδικήσουν, ανάμεσα στους οποίους, υπάρχουν πιθανότατα και αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας.

Πριν από λίγες ημέρες, ένα αγοράκι 6 ετών βρήκε το θάνατο ενώ επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο καθώς μπερδεύτηκε με την ζώνη ασφαλείας!

Παρόλα αυτά, η υπόθεση έχει ειδικό βάρος-- πιθανότατα κάποιο ισχυρό πρόσωπο κρύβεται πίσω της. Κι αυτό γιατί συνέβη στην Κόπα Καμπάνα, μια τουριστική περιοχή καλά φυλασσόμενη, μακριά από τις παραγκουπόλεις όπου λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα από τα εγκλήματα στο Ρίο.

Στιβ Κίνγκστον από το Σάο Πάολο για το BBC.


Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: skai.gr