Εξελίξεις στις έρευνες για την μικρή Μαντλίν στην Πορτογαλία: Βρέθηκε στοιχείο για την εξαφάνισή της

Το στοιχείο μαζί με κάποια άλλα ευρήματα, όπως δείγματα από χώμα,εστάλησαν για ανάλυση DNA σε εργαστήριο της Γερμανίας

Μετά από τρεις ημέρες εντατικών ερευνών στο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, οι επιχειρήσεις των αρχών τερματίστηκαν χθες αφού αστυνομικοί, δύτες και ειδικοί ερευνητές «χτένισαν» την περιοχή. 

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η αστυνομία βρήκε ένα σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της υπόθεσης, το οποίο εστάλη για ανάλυση σε εργαστήριο της Γερμανίας. 

Οι αρχές αποκάλυψαν το στοιχείο που βρέθηκε, αλλά ισχυρίζονται ότι αυτό, μαζί με και κάποια άλλα ευρήματα, όπως δείγματα από χώμα, έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις DNA σε εργαστήριο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε: «Φυσικά και εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το πτώμα. Δεν το ψάχνουμε μόνο αυτό, φυσικά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων (όπως κάποιο κομμάτι από τις ροζ πιτζάμες που φορούσε η τρίχρονη Μαντλιν όταν εξαφανίστηκε) θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα».

Μεταξύ των ευρημάτων που συνελέχθησαν πιστεύεται ότι περιλαμβάνεται κομμάτι από στηθόδεσμο, κομμάτια υφάσματος και πλαστικά αντικείμενα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι σίγουρο ότι συνδέονται με την υπόθεση.

Οι επιστήμονες αναμένεται να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, αλλά μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί μια πλήρης ανάλυση.

Ο 45χρονος Μπρίκνερ αναφερόταν στην περιοχή ως «μικρό κομμάτι παραδείσου».

Οι αρχές ξεκίνησαν την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση – την πρώτη μετά από 9 χρόνια- όταν πήραν την πληροφορία ότι το όπλο και μια κάμερα   που ανήκαν τον κύριο ύποπτο, πιθανώς να πετάχτηκαν στο φράγμα. 

.Οι αρχές ερευνούσαν το σημείο, αφού έλαβαν την πληροφορία ότι μια βιντεοκάμερα και ένα όπλο που ανήκαν στον κύριο ύποπτο, Κρίστιαν Μπρίκνερ,  πιθανώς να πετάχτηκαν σε δεξαμενή στο σημείο.

Στην κάμερα ίσως να κρύβεται η λύση του μυστηρίου καθώς ο Γερμανός καταδικασμένος παιδόφιλος είχε την συνήθεια να βιντεοσκοπεί τις κακοποιήσεις του. 

Σύμφωνα με την Mail Online, στην κάμερα υπήρχαν πλάνα βασανισμού μίας ηλικιωμένης Αμερικανίδας γυναίκας και ενός 15χρονου κοριτσιού από τον Μπρίκνερ.

mantlin

Η Μαντλίν, που τότε ήταν περίπου 4 ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, στις 3 Μαΐου 2007, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους σε ένα γειτονικό εστιατόριο. 

 Το σημείο βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το θέρετρο διακοπών Praia da Luz, όπου απήχθη η Μαντλίν.

Πηγή: skai.gr