Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στην Πορτογαλία για τη Μάντλιν ΜακΚαν

Η επικεφαλής των πορτογαλικών ερευνών Χελένα Μοντέιρο αποχώρησε το απόγευμα από την περιοχή, όπως επίσης και οχήματα που μετέφεραν τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι επιχειρήσεις σε περιοχή φράγματος της Πορτογαλίας στο πλαίσιο των ερευνών για την εξαφάνιση της Μάντλιν ΜακΚαν, μετά από τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, που αναμεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η επικεφαλής των πορτογαλικών ερευνών Χελένα Μοντέιρο αποχώρησε το απόγευμα από την περιοχή, όπως επίσης και οχήματα που μετέφεραν τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και εκσκαπτικά μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εθεάθησαν επίσης να μαζεύουν τις λευκές σκηνές που είχαν στηθεί στα σημεία των ερευνών, σε γη με άγρια χαμηλή βλάστηση στις όχθες της τεχνητής λίμνης στο φράγμα Αράντε.

Η περιοχή απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το θέρετρο της Πράια Ντα Λουζ, απ' όπου το Μάιο του 2007 εξαφανίστηκε η τότε τετράχρονη Βρετανίδα.

Οι έρευνες στην περιοχή του φράγματος συνδέονται με τον βασικό ύποπτο για την υπόθεση, τον κρατούμενο για άλλη υπόθεση σε γερμανικές φυλακές Κρίστιαν Μπρίκνερ, κατά του οποίου πάντως δεν έχουν στοιχειοθετηθεί κατηγορίες.

Πηγή: skai.gr