Μανεκέν πέθανε από ανορεξία

Μανεκέν 18 ετών, από την Βραζιλία, η Αννα Καρολίνα Ρεστόν, πέθανε από ανορεξία στο Σάο Πάολο, την παραμονή της αναχώρησής της για το Παρίσι όπου επρόκειτο να ποζάρει για φωτογραφίες μόδας, αναφέρει σήμερα ο τοπικός τύπος.
Έχοντας ύψος 1,74 και ζυγίζοντας μόλις 40 κιλά, η Αννα Καρολίνα είχε νοσηλευτεί πριν από τρεις εβδομάδες με μόλυνση στην ουροδόχο κύστη, που εξελίχθηκε σε νεφρική ανεπάρκεια και τέλος σε γενικευμένη μόλυνση.
"Δεν είχε καμία αντίσταση και τα φάρμακα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα λόγω της τεράστιας αδυναμίας της», δήλωσε στον τύπο η Μιρτ Ρεστόν, θεία της Ανας Καρολίνας που δούλευε για το «Εκίπ» ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μόδας της Βραζιλίας.
Η διευθύντρια του πρακτορείου σημείωσε πως η Ανα Καρολίνα είχε συμμετάσχει στον κατάλογο του Τζόρτζιο Αρμάνι στην Ιαπωνία αλλά είχε επιστρέψει στην Βραζιλία γιατί ήταν πολύ αδύναμη και κουρασμένη.
Ακολουθώντας το επάγγελμα του μοντέλου από τα 13 της, η Αννα Καρολίνα είχε ήδη εργαστεί εκτός από την Ιαπωνία, στο Μεξικό, την Κίνα και την Τουρκία αλλά πρόσφατα δεν τρεφόταν παρά με μήλα και ντομάτες.
Η είδηση του θανάτου της Αννας Καρολίνας από ανορεξία άνοιξε στη Βραζιλία τη συζήτηση σχετικά με το ελάχιστο βάρος των μανεκέν που θα μπορούν να συμμετέχουν σε επιδείξεις μόδας.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Μαδρίτη, σε κάποια πολύ αδύνατα μοντέλα δεν επετράπη να συμμετάσχουν σε επίδειξη μόδας στην πασαρέλα «Cibeles».
"Είμαι υπέρ της ισπανικής απόφασης και θεωρώ ότι ο δικαστής ανηλίκων στην Βραζιλία θα έπρεπε να απαγορεύσει στα πολύ αδύνατα μοντέλα να εργάζονται», δήλωσε ένας αναγνώστης της εφημερίδας «O Globo».
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr