Μαϊαμι: Καμία άμεση απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα

Κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την επίθεση στον Πύργο Σίαρς του Σικάγο και στο κτίριο του FBI στο Μαϊάμι απαγγέλθηκαν εις βάρος των επτά συλληφθέντων, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για εξουδετέρωση δικτύου τρομοκρατών, που πιστεύεται ότι είχε την έδρα του στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Στη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα, αλλά δεν βρέθηκαν όπλα ή υλικά για την κατασκευή βομβών, σύμφωνα με το CNN.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονζάλες, δεν υπήρξε οποιαδήποτε άμεση απειλή από τους συλληφθέντες, ενώ δεν είχαν ποτέ επαφή με την Αλ Κάιντα. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Τζον Πίστολ δήλωσε ότι «οι συζητήσεις των ανδρών για επιθέσεις ήταν περισσότερο φιλόδοξες παρά επιχειρησιακές».
Από τους επτά συλληφθέντες οι δύο είναι ξένοι και οι πέντε Αμερικανοί πολίτες, ενώ ένας απ` αυτούς βρισκόταν παράνομα στις ΗΠΑ. Πάντως, άνδρας που εμφανίστηκε στο CNN υποστήριξε ότι πέντε από τους συλληφθέντες είναι μέλη μιας ειρηνικής θρησκευτικής οργάνωσης και δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία.
Πηγή: skai.gr