Μ. Κλίντον για Πέιλιν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δεν δίστασε, για άλλη μια φορά, να προκαλέσει αναταραχή στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, υποστηρίζοντας ότι η υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, Σάρα Πέιλιν, έχει "καλή πολιτική διαίσθηση".

Η Πέιλιν είναι "ενστικτωδώς, μια υποψήφια που προκαλεί εντύπωση. Η ιστορία της είναι συναρπαστική", είπε ο Κλίντον μιλώντας στο κανάλι CNBC. "Σε ορισμένους, το γεγονός ότι είναι γυναίκα προκαλεί ενθουσιασμό", πρόσθεσε.

"Διαφωνώ με μεγάλο μέρος του προγράμματός της και για αυτό στηρίζω το γερουσιαστή Ομπάμα και το γερουσιαστή Μπάιντεν", διευκρίνισε ο πρώην πρόεδρος, για να προσθέσει όμως αμέσως ότι κατά την άποψη του η Πέιλιν "τα καταφέρνει καλά". "Θα ήταν λάθος να την υποτιμήσουμε. Έχει καλή πολιτική διαίσθηση", υποστήριξε.

Ο Κλίντον είπε πως πιστεύει ότι ο Ομπάμα θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές "επειδή τα δύο τρίτα των Αμερικανών δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους".

"Δεν έκρυψα ποτέ το θαυμασμό μου για το γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Πιστεύω ότι είναι μεγάλος άνδρας. Αλλά θεωρώ ότι, όσον αφορά τα θέματα που έχουν σημασία για το μέλλον μας, η ομάδα Ομπάμα-Μπάιντεν είναι πιο σωστή" είπε, προβλέποντας ότι η προεκλογική εκστρατεία θα είναι δύσκολη "μέχρι το τέλος".

Στην ερώτηση εάν η σύζυγός του, Χίλαρι, μπορεί να είναι υποψήφια και πάλι το 2012 στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο Μακέιν ο Κλίντον απάντησε ότι δεν γνωρίζει.
Πηγή: skai.gr