Γεμάτα τα νεκροτομεία στη Λιβύη - Πάνω από 6.000 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Δείτε εικόνες - βίντεο

Τα νεκροτομεία είναι γεμάτα σε νοσοκομεία που παραμένουν εκτός λειτουργίας παρά την απελπιστική ανάγκη για περίθαλψη των επιζώντων της καταστροφής, σύμφωνα με το προσωπικό

Η Λιβύη αγωνίζεται να θάψει τους νεκρούς της καθώς οι σοροί συσσωρεύονται στους δρόμους της Derna, της βόρειας παράκτιας πόλης που καταστράφηκε από τις πλημμύρες μετά από την καταρρακτώδη βροχόπτωση που έσπασε δύο φράγματα, βυθίζοντας σπίτια στη θάλασσα.

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε πάνω από 6.000 από το πρωί της Τετάρτης τοπική ώρα, σύμφωνα με τον Saadeddin Abdul Wakil, υφυπουργό του υπουργείου Υγείας της Κυβέρνησης Ενότητας στην Τρίπολη, μία από τις δύο αντίπαλες κυβερνήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Τα νεκροτομεία είναι γεμάτα σε νοσοκομεία που παραμένουν εκτός λειτουργίας παρά την απελπιστική ανάγκη για περίθαλψη των επιζώντων της καταστροφής, σύμφωνα με το προσωπικό.

Περίπου 10.000 άλλοι αγνοούνται, είτε παρασύρθηκαν στη θάλασσα είτε είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια που είναι σκορπισμένα σε όλη την πόλη που κάποτε φιλοξενούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους, λένε οι αρχές.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις πλημμύρες στη Ντέρνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.

Οι σημαντικές ζημιές στις υποδομές στην περιοχή έχουν καταστήσει ορισμένες πληγείσες περιοχές απρόσιτες για ανθρωπιστικές ομάδες. Μόνο δύο από τα επτά σημεία εισόδου στην Derna είναι πλέον διαθέσιμα.

Libya

Libya

Πηγή: CNN