Κλείσιμο

Κύπρος: Απελάθηκε για «λόγους ασφαλείας» Ρώσος δημοσιογράφος

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ο ρώσος δημοσιογράφος προέβαλε αντίσταση, ενώ απορρίπτονται οι ισχυρισμοί του για βίαιη συμπεριφορά από την κυπριακή αστυνομία

Απελάθηκε τελικά από την Κύπρο ο Ρώσος δημοσιογράφος ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στη Λευκωσία, κατόπιν ανάκλησης της άδειας παραμονής του στην Κυπριακή Δημοκρατία για λόγους ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μαζί του βρισκόταν και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ο ρώσος δημοσιογράφος προέβαλε αντίσταση, ενώ απορρίπτονται οι ισχυρισμοί του για βίαιη συμπεριφορά από την κυπριακή αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα για την υπόθεση του ρώσου δημοσιογράφου, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Κύπρου στη Μόσχα Κύπρο Γιωργαλλή, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επικοινωνία με τη ρωσική πλευρά σε υπηρεσιακό και διπλωματικό επίπεδο για την επίλυση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το philenews.com, το Υπουργείο Εξωτερικών τηρείται ενήμερο για το ζήτημα ενώ προέβη σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιας φύσης ζητήματα.

Πηγή: philenews.com