Με sex bots οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να «εξαφανίσουν» τις πρωτοφανείς διαδηλώσεις

Ειδικοί εκφράζουν την πεποίθηση πως πρόκειται για σκόπιμη προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να αποσπάσει την προσοχή από τις εικόνες των πρωτοφανών επεισοδίων.

Κατακλυσμένοι με υλικό πορνογραφίας, spam και άλλες ασυναρτησίες βρέθηκαν πολλοί χρήστες του Twitter που αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με τις διαδηλώσεις στην Κίνα.

Σύμφωνα με το CNN, ειδικοί εκφράζουν την πεποίθηση πως πρόκειται για σκόπιμη προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης ή των συμμάχων της να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τις εικόνες των πρωτοφανών επεισοδίων.

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι αναζητήσεις για το τι συμβαίνει σε Πεκίνο, Σανγκάη και άλλες μεγάλες κινεζικές πόλεις έβγαζε ως αποτέλεσμα γυμνές γυναίκες σε προκλητικές πόζες, ερωτικά βίντεο, διαφημίσεις με συνοδούς πολυτελείας και άλλες άσχετες αναρτήσεις.

Πολλά από τα tweets που εξετάστηκαν από το CNN χθες Δευτέρα προέρχονται από λογαριασμούς που είχαν δημιουργηθεί πριν από μήνες, δεν ακολουθούν ουσιαστικά κανέναν άλλο λογαριασμό και δεν έχουν δικούς τους ακόλουθους.

Η προφανής εκστρατεία παραπληροφόρησης από ύποπτα bots για το νέο αφεντικό του Twitter, Ίλον Μασκ, ο οποίος έχει δεσμευτεί προσωπικά να καταπολεμήσει τα bots και τους spammers.

Ωστόσο, οι απολύσεις και οι μαζικές αποχωρήσεις από το δημοφιλές μέσο εγείρουν ανησυχίες για την ικανότητά του να καταπολεμήσει τέτοια φαινόμενα.

Πηγή: skai.gr