Κίνα: Βρέθηκε κρανίο από άγνωστο ανθρώπινο είδος – Τι υποστηρίζουν οι ερευνητές

Ομάδα ερευνητών από την Κίνα, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν τα απολιθώματα ενός παιδιού που, βάσει των υπολογισμών των επιστημόνων, ζούσε περίπου πριν από 300.000 χρόνια 

Κοντά στην ανακάλυψη ενός άγνωστου μέχρι σήμερα ανθρώπινου είδους φαίνεται πως είναι οι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών από την Κίνα, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν τα απολιθώματα ενός παιδιού που, βάσει των υπολογισμών των επιστημόνων, ζούσε περίπου πριν από 300.000 χρόνια στην περιοχή Hualongdong, στην Κίνα.

Βρέθηκε κρανίο από άγνωστο ανθρώπινο είδος

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Human Evolution, αναφέρει ότι τα απολιθώματα που ερεύνησαν οι επιστήμονες ήταν οστά γνάθου, κρανίου και ποδιού, ενώ αυτό που τους προκάλεσε εντύπωση είναι ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου του που ανέλυσαν, δεν ταιριάζουν με τα γενεαλογικά δεδομένα, τόσο των Νεάντερταλ, όσο των Ντενίσοβαν, αλλά και του σύγχρονου ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό θεωρούν ότι βρήκαν ένα άγνωστο κρίκο στο γενεαλογικό δέντρο της ανθρώπινης εξέλιξης.

Βρέθηκε κρανίο από άγνωστο ανθρώπινο είδος

Το χαρακτηριστικό που βρέθηκε στο κρανίο και έκανε τους επιστήμονες να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα ήταν ότι «δεν διέθετε πραγματικό πηγούνι». Με βάση αυτό το χαρακτηριστικό, οι ερευνητές λένε ότι μοιάζει περισσότερο με τους Ντενίσοβαν,- εξαφανισμένο είδος αρχαίου ανθρώπου στην Ασία που διαχωρίστηκε από τους Νεάντερταλ πριν από 400.000 χρόνια.

Τα άκρα, το κάλυμμα του κρανίου και το σαγόνι -που πιθανότατα ανήκε σε ένα παιδί 12 ή 13 ετών- όλα φαίνεται να «αντανακλούν πιο πρωτόγονα χαρακτηριστικά», σύμφωνα με τους ερευνητές. Ωστόσο, το υπόλοιπο πρόσωπο του παιδιού είχε χαρακτηριστικά που έμοιαζαν περισσότερο με τους σύγχρονους ανθρώπους.

Πηγή: skai.gr