Κλείσιμο

Μυστήριο στην Κένυα με μαθήτριες που έπαθαν παράλυση και «μαζική υστερία» - Βίντεο

Τουλάχιστον εκατό μαθήτριες στην πόλη Κακαμέγα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από εχθές ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει μαθήτριες σε σχολείο της Κένυας να έχουν υποστεί παράλυση και να δυσκολεύονται να περπατήσουν, εξαιτίας μία μυστηριώδους ασθένειας που χτύπησε ξαφνικά τα κορίτσια.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον εκατό μαθήτριες από το Γυμνάσιο Θηλέων Eregi, στην πόλη Κακαμέγα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όταν ξαφνικά εμφάνισαν σπασμούς, πόνους στα γόνατα και παράλυση στα πόδια. 

Δείγματα ούρων και αίματος εστάλησαν σε εργαστήρια στο Ναιρόμπι και τα αποτελέσματα το εξετάσεων που θα δείξουν από τι προσβλήθηκαν τα κορίτσια θα βγουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα. 

Κάποιοι ειδικοί κάνουν λόγο για περίπτωση «μαζικής υστερίας» αλλά κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι συνέβη Γυμνάσιο Θηλέων Eregi. 

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο από το περιστατικό το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες αρχές. 
 

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας της Κένυας επισκέφθηκε το σχολείο την Τρίτη και δήλωσε στους ανήσυχους γονείς ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο. Ωστόσο, αρκετοί γονείς έχουν πάρει τα κορίτσια τους από το σχολείο και φοβούνται να τα ξαναστείλουν...

Πηγή: skai.gr
TAGS: Κένυα