Κατέπλευσε στη Λεμεσό το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

Κατέπλευσε την Πέμπτη στο λιμάνι της Λεμεσού το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Aϊζενχάουερ», στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης και αναψυχής του πληρώματός του, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά, που δόθηκε από αμερικανικής πλευράς στις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Tο αμερικανικό αεροπλανοφόρο μήκους 335 και πλάτους 77 περίπου μέτρων, μεταφέρει 60 περίπου αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και F18, καθώς και 5.000 περίπου άντρες. Το «Αϊζενχάουερ» θα παραμείνει στη Λεμεσό μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο και στο διάστημα αυτό, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της αμερικανικής πρεσβείας, Tόμας Mίλερ, το πλήρωμα θα αποβιβάζεται τμηματικά στην πόλη για σκοπούς επισκέψεων σε καταστήματα και κέντρα διασκέδασης, ενώ θα γίνουν και διάφορες εκδηλώσεις, όπως καθαρισμός παραλιών, «σαν μια ένδειξη εκτίμησης για το ρόλο, που διαδραμάτισε η Kύπρος στον πόλεμο στο Λίβανο».
Ο χώρος του λιμανιού της Λεμεσού, έχει «καταληφθεί» τον τελευταίο μήνα και από την πολυεθνική ναυτική αποστολή των Hνωμένων Eθνών και χρησιμοποιείται σαν βάση για έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Kύπρου και Mέσης Aνατολής. H σχετική συμφωνία, που έχει υπογραφεί με τις κυπριακές Αρχές, προβλέπει τη χρήση του λιμανιού από την πολυεθνική για ένα περίπου χρόνο, με βασικό ρόλο τη ναυτική επιτήρηση των χωρικών υδάτων του Λιβάνου.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr