Καταστράφηκαν 3 ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα στη Χερσώνα - Δείτε φωτογραφίες από δορυφόρο

Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε μια σειρά από ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kherson την Τρίτη, σύμφωνα με νέες δορυφορικές εικόνες από το Planet Labs.

Μια μεγάλη μαύρη στήλη καπνού φαίνεται να υψώνεται από το αεροδρόμιο στη δορυφορική εικόνα, με μια σειρά από ελικόπτερα να φλέγονται.

Σε ένα μεγεθυσμένο τμήμα της εικόνας, φαίνονται ελικόπτερα να καίγονται.

Είναι το πιο καταστροφικό γνωστό χτύπημα που έχει πραγματοποιήσει ο ουκρανικός στρατός εναντίον ρωσικών ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια του πολέμου, με τουλάχιστον τρία ρωσικά ελικόπτερα να φαίνονται να φλέγονται ή να καταστρέφονται στο αεροδρόμιο.

Στρατιωτικά οχήματα που φαίνονται κοντά στο αεροδρόμιο έχουν επίσης χτυπηθεί.

Το CNN επαλήθευσε την αυθεντικότητα της εικόνας.

Το στρατιωτικό χτύπημα στο αεροδρόμιο ανελήφθη από το Σύστημα Διαχείρισης Πυροσβεστικών Πληροφοριών της NASA (FIRMS), το οποίο παρακολουθεί μεγάλες πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα αισθητηριακά δεδομένα που συνέλεξαν οι FIRMS, το στρατιωτικό χτύπημα σημειώθηκε γύρω στη 1:42 μ.μ. Τοπική ώρα.


Μια δορυφορική εικόνα από τη Maxar Technologies δείχνει μια σειρά από ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα να κάθονται στην άσφαλτο στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα. (Maxar Technologies)

Τη Δευτέρα, δορυφορικές εικόνες από τη Maxar Technologies έδειξαν έναν αριθμό ρωσικών στρατιωτικών ελικοπτέρων στην άσφαλτο στο διεθνές αεροδρόμιο της Χερσών. Στη γύρω περιοχή φαίνονται και δεκάδες στρατιωτικά οχήματα.

Πηγή: CNN