Καναδάς: Κίνημα «δεν πληρώνω» για Μέγκαν και Χάρι - Δημοσκόπηση κόλαφος

Κίνημα «δεν πληρώνω» διαμορφώνεται στον Καναδά κατά της Μέγκαν και του Χάρι. Σε δημοσκόπηση κόλαφο για τη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι στον Καναδά, τα 3/4 των Καναδών πολιτών είναι ανοιχτά αρνητικοί στο να πληρώνουν τους λογαριασμούς του ζεύγους… 

Σύμφωνα με την έρευνα το 77% των ερωτηθέντων από την εταιρεία Nanos Research για λογαριασμό του δικτύου CTV πιστεύει ότι ο Καναδός φορολογούμενος δεν πρέπει να πληρώνει για την ασφάλεια του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, γιατί δεν βρίσκονται στον Καναδά ως αντιπρόσωποι της βασίλισσας. Μέγκαν και Χάρι θα ζήσουν στη Βρετανική Κολομβία και χρειάζεται να επιστρατευτούν ελικόπτερα και τεράστια δύναμη ανδρών για την ασφάλειά τους. Μόνο το 19% των Καναδών δεν έχει αντιρρήσεις στην ανάληψη μέρους του κόστους ασφάλειας του ζεύγους. 

Πάντως, πάνω από τα 2/3 των Καναδών πιστεύουν ότι οι ιδιωτικές στιγμές της Μέγκαν του Χάρι και του γιου τους θα προστατευθούν πιο αποτελεσματικά στην καναδική επικράτεια απ’ ό,τι στη Βρετανία. 

Πιο ανησυχητικό για τη βασιλική οικογένεια ίσως είναι το γεγονός ότι μόνο 32% των ερωτηθέντων θέλει καθαρά να διατηρηθεί το καθεστώς κοινοβουλευτικής μοναρχίας στον Καναδά. Το 28% δηλώνει ότι «κάπως υποστηρίζει» αυτή την επιλογή. Αντίθετα, το 35% επιθυμεί λίγο πολύ κατάργηση των δεσμών με τη βρετανική μοναρχία. 

Ο Καναδάς έχει καθεστώς κοινοβουλευτικής μοναρχίας και η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει επικεφαλής του κράτους. Έως στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το ποιος θα αναλάβει το κόστος ασφάλειας, με τις καναδικές αρχές να αναφέρουν ότι διεξάγονται συνομιλίες. 
 

Πηγή: skai.gr