Κριμαία: Στη θάλασσα έπεσε τμήμα της γέφυρας στο Στενό του Κερτς - Δείτε φωτό - Βίντεο

Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία

Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, στο Στενό του Κερτς, σημειώθηκε στις 6 το πρωί, αφού φέρεται να έπιασε φωτιά δεξαμενή καυσίμων στην ουρά εμπορευματικής αμαξοστοιχίας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αιτία της έκρηξης.

Σύμφωνα με φωτογραφία από ουκρανικά ΜΜΕ τμήμα του οδοστρώματος της γέφυρας έχει πέσει στη θάλασσα:

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει τραυματιστεί κάποιος από το πλήρωμα της αμαξοστοιχίας, ενώ τα σιδηροδρομικά δρομολόγια και η κυκλοφορία διακόπηκαν. Η διέλευση των πλοίων στο Στενό του Κερτς πάντως δεν έχει διακοπεί.

«Οι ζημιές (στο οδόστρωμα στη γέφυρα της Κριμαίας) θα αποκατασταθούν άμεσα, καθώς δεν είναι σοβαρής φύσεως, δήλωσε ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, 

Η γέφυρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υποδομής της Μόσχας στην κατεχόμενη χερσόνησο. Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

Πανηγυρίζει σε ανάρτησή της στο Telegram η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας:

«Πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι δεξαμενές καυσίμων καίγονται. Καταστράφηκε και τμήμα του οδοστρώματος! Όλα θα είναι Ουκρανία!»


 

Πηγή: skai.gr