Εκατοντάδες νεκροί από πυραυλική επιδρομή σε σχολείο και νοσοκομείο στη Γάζα - Βίντεο από το σημείο

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις περίπου 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας - Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν στο στόχαστρο βρέθηκε και σχολείο  - Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, κήρυξε τριήμερο πένθος

Πυραυλικές επιθέσεις στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί-Αραμπί αλλά και σε ένα σχολείο στη Γαζά πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδυ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την ισραηλινή αεροπορία, το Ισραήλ, ωστόσο, δια στόματος του εκπροσώπου του Ισραηλινού στρατού, επέρριψε την ευθύνη της πυραυλικής επίθεσης στην Ισλαμική Τζιχάντ, κάνοντας λόγο για «αστοχία», στην προσπάθεια της οργάνωσης να πλήξει το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, περίπου 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Εικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων. Ιδιαίτερα σκληρά είναι και τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα. 

Πολλοί από τους τραυματίες φαίνεται να είναι γυναίκες και παιδιά, αναφέρει το Al Jazeera, αφού όπως επισημαίνει δεν υπήρχε νωρίτερα καμία προειδοποίηση. Το νοσοκομείο στέγαζε οικογένειες εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών της Γάζας από το Ισραήλ. 

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου διαπράχθηκε στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους βίαια από τα σπίτια τους λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρει στην ανακοίνωση της η παλαιστινικιακή κυβέρνηση. 

«Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Μαχμούντ Μπάσαλ.

Ως «γενοκτονία» χαρακτηρίζει από την πλευρά της και η Χαμάς την επίθεση στο νοσοκομείο σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η σφαγή στο νοσοκομείο Al-Ahli στην καρδιά της Λωρίδας της Γάζας είναι μια γενοκτονία. Αρκετή σιωπή για την επιθετικότητα και την απερισκεψία των κατοχικών δυνάμεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς και προσθέτει πως «το νοσοκομείο στέγαζε εκατοντάδες άρρωστους και τραυματίες και ανθρώπους που εκτοπίστηκαν βίαια από τα σπίτια τους» ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών. 

«Εκατοντάδες θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια» υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κήρυξε τριήμερο πένθος μετά τη φονική αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

Στο στόχαστρο και σχολείο

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα σχολείο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στον προσφυγικό καταυλισμό al-Maghazi στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πιστεύεται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, σύμφωνα με δήλωση της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

«Αυτό είναι εξωφρενικό και δείχνει και πάλι μια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

«Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές πια στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA» προσθέτει. 

Η UNRWA αναφέρει ότι το χτύπημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Προσθέτει: «Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε αυτό το σχολείο της UNRWA που έγινε καταφύγιο. Δεν είχαν και δεν έχουν πού αλλού να πάνε».

Πηγή: skai.gr