Αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει στις 10 το πρωί – Προειδοποιήσεις για χάος 

«Δεν γνωρίζουμε πόση ώρα θα παραμείνει ανοικτό για την απομάκρυνση των ξένων πολιτών από τη Γάζα» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει πληροφορίες πώς το πέρασμα της Ράφα, που συνδέει την Αίγυπτο με τη Λωρίδα της Γάζας, θα ανοίξει στις 10:00 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για να απομακρυνθούν οι ξένοι υπήκοοι που μένουν εγκλωβισμένοι στην πλευρά του Παλαιστινιακού θύλακα και οι παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα. 

«Δεν γνωρίζουμε πόση ώρα θα παραμείνει ανοικτό για την απομάκρυνση των ξένων πολιτών από τη Γάζα» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με το Times of Israel, η πρεσβεία προειδοποιεί για ένα «δυνητικά χαοτικό και άτακτο περιβάλλον και στις δύο πλευρές της διέλευσης» και προτρέπει τους ξένους υπηκόους να αξιολογήσουν την κατάσταση πριν κινηθούν προς τα σύνορα ή επιχειρήσουν να περάσουν.

Εν τω μεταξύ, οι διεθνείς μεσολαβητές εργάζονται πυρετωδώς ώστε να ανοίξει σήμερα το πέρασμα και να επιτραπεί να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζα και η έξοδος των ξένων πολιτών. 

Πηγή: skai.gr