Χάντερ Μπάιντεν: Ο γιος του αμερικανού προέδρου θα δηλώσει ένοχος για τρεις κατηγορίες, μια κακουργηματική

Ο Χάντερ Μπάιντεν ήρθε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς και θα αποφύγει τη φυλάκιση, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, θα δηλώσει ένοχος σε τρεις κατηγορίες, δύο πλημμεληματικές και μια κακουργηματική, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Ο Χάντερ Μπάιντεν, που έχει συχνά προκαλέσει "πονοκεφάλους" στον πατέρα του με τα σκάνδαλά του, ήρθε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς και θα αποφύγει τη φυλάκιση, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ. 

Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται υπό έρευνα εδώ και χρόνια για φορολογικές και οικονομικές ατασθαλείες.


Ο Μπάιντεν παραδέχεται την ενοχή του σε δύο πλημμεληματικές κατηγορίες για φοροδιαφυγή και για ένα χωριστό ομοσπονδιακό κακουργηματικό αδίκημα που αφορά κατοχή πυροβόλων όπλων, αναφέρει το Reuters. 

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Βάις του Ντέλαγουερ, ο οποίος διορίστηκε από τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το 2018.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν κράτησε τον Βάις στη θέση του, προφανώς για να αποφύγει τις κατηγορίες για παρέμβαση στην έρευνα για το γιο του.

Η συμφωνία με τους εισαγγελείς πρέπει πάντως να εγκριθεί από ομοσπονδιακό δικαστή.

Η έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν αποτελούσε ένα διαρκές πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι σφυροκοπούσαν την κυβέρνηση για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», με τον ισχυρισμό ότι ο υιός Μπάιντεν έχει διακριτική μεταχείριση από τις αρχές, αντίθετα από τον Ντόναλντ Τραμπ. 
 

Πηγή: skai.gr