ΗΠΑ: Η CIA ενημερώνει τους γερουσιαστές για την υπόθεση Κασόγκι

Η διευθύντρια της CIA, Τζίνα Χάσπελ θα ενημερώσει σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, τους προέδρους επιτροπών και ηγετικά στελέχη της Γερουσίας των ΗΠΑ τι γνωρίζει η αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας για τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανήγγειλε Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής με επιρροή.

Ο Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής για τις Διεθνείς Υποθέσεις της αμερικανικής Γερουσίας, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την ενημέρωση, περιοριζόμενος να διευκρινίσει ότι θα γίνει στις 11:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) και ότι παρούσα θα είναι «μια μικρή ομάδα» αμερικανών κοινοβουλευτικών.

Την είδηση για την ενημέρωση ηγετικών στελεχών της Γερουσίας μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα The Wall Street Journal στην ηλεκτρονική της έκδοση. Την επιβεβαίωσαν αμέσως πηγές ενημερωμένες σχετικά μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ορισμένοι κοινοβουλευτικοί -- ανάμεσά τους και Ρεπουμπλικάνοι -- δεν έκρυψαν την οργή τους για το ότι η Χάσπελ απουσίαζε στην ενημέρωση της Γερουσίας από στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ την περασμένη εβδομάδα για την υπόθεση του φόνου του Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Οκτωβρίου.